Mobile view

De salon

 

Graag stel ik mij even aan u voor, mijn naam is Desireé Reumerman - Croes. Na eerst 24 jaar werkzaam te zijn geweest als ziekenverzorgende in de verpleging besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe start.

Na eerst de opleiding tot pedicure en medisch pedicure te hebben gevolgd ben ik in september 2011 gestart met een pedicure-praktijk aan huis. Behalve de basisbehandelingen ben ik ook bevoegd specialistische behandelingen uit te voeren. Diabetes en reuma-patiënten zijn ook van harte welkom in mijn salon. Meer informatie hierover vindt u op de volgende pagina's.

Ik ben aangesloten bij de brancheorganisatie voor pedicures, Provoet, en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor pedicures (K.R.P.). Verder ben ik aangesloten bij ZIO. Voor verdere informatie en vragen verwijs ik u graag naar mijn contactgegevens.

 

 

Onderscheiding pedicure/ medisch pedicure

De medisch pedicure beheerst alle specialisaties op het gebied van voeten.

1. De behandeling van risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische en de reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde en spastische voet.

2. Het screenen van risicovoeten, hierbij wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbewegelijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.

3. Antidruk techniek, hierbij worden drukplaatsen tijdelijk drukvrij gelegd dmv vilt.

4. Orthese techniek, drukplaatsen worden definitief drukvrij gelegd dmv op maat gemaakte silicone ortheses.

5. Nagelreparatie en prothese technieken, bij kapotte of stootnagels wordt een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.

6. Nagelbeugel techniek wordt toegepast bij ingroeiende nagels. Aan beide zijden van de nagel wordt een op maat gebogen haakje geplaatst, in het midden van de nagel worden de haakjes aangetrokken, zo komen de nagelhoeken omhoog uit de nagelwal en kan de nagel op een normale manier uitgroeien.

7. Samenwerken met andere disciplines, zoals huisarts, podotherapeut,diabetesverpleegkundige en voetenpoli in het ziekenhuis.

8. Advies geven aan cliënten, bijv. over diabetes en voetverzorging, schoenadvies en doorverwijzing.